duminică, 17 martie 2013

Sa vorbim puţin de bani si bănci ! Adica camatarie legala ! -ultima parte-



Fabulatie sau adevar? Daca pui multi bani in circulatie, faci asta coborand ratele dobanzilor si facand multe credite. Aceasta e partea REA pe care EI o numesc BOOM. Fiind multe unitati de schimb in circulatie,se regasesc foarte multi bani trecand din mana-n mana. Si asta genereaza o activitate economica intensa,genereaza locuri de munca si pe masura ce se cheltuiesc tot mai multi bani, cererea e mai mare. Concluzia ?! Companiile  iau tot mai multe credite, bani la liber, pentru asi creste productia. Oamenii capata incredere in modul lor de viata cotidiat (aviz anul 2008 cand toata lumea era sigura pe serviciul lui si toti am inceput sa visam la un trai mai bun, o masina noua, o casa, etc) . Dupa toate astea (dupa atat soare va fi si furtuna, dar cine se mai gandea?!) „EI” incep sa stranga „latzul” si imping in sus ratele dobanzilor !!!! ( hopaaaa, cine pierde aici, a??!!)  ridicand ratele, tot mai putin oameni primesc credite si o mare parte a veniturilor noastre se duc pe platile suplimentare la dobanda si nu se mai gasesc in circulatie prin cumpararea oricarui bun. Concluzia ?! nu mai sunt atati de multi bani in circulatie. Daca nu se mai regasesc bani in circulatie nu mai sunt nici lucruri achizitionate. Cine pierde? Simplu, companiile incep pice in ceea ce priveste profiturile, inceteaza sa mai creeze locuri de munca si incep sa iasa din afaceri. NOI, muncitorii, ne pierdem locurile de munca si nu mai putem plati ipoteticile, pentru casele, masinile, etc, achizitionate in vremurile bune. Acum, bancile strang „latzul” si mai tare fiinca, pe masura ce dau faliment companiile si indivizii, BANCILEEEEEEEEE, obtin BOGATIA reala, proprietatile, terenurile, resursele care le-au fost ipotecate, pentru ca au imprumutat simple cifre pe ecran. Va las pe voi sa ghiciti cine sunt castigatorii.
Cineva spunea asa:   „ dati-mi controlul monedei unei natiuni si nu-mi pasa cine face legile!” (M.A.R.) 
  O mica concluzie:
 1. Bancherii centrali folosesc Banca Mondiala si Fondul Monetar International
 2. Banca centrala a bancilor centrale este creatia Rothschild, Bank for international Settlements.
  Oriunde ai merge in lume, banii sunt controlati de sistemul bancar. Ei decid daca oamenii mananca sau nu, cine e miliardar si cine traieste din mai putin. Cine controleaza banii, controleaza lumea. Eu cu cat intru in amanunte cu atat ma doare capul mai tare, asa ca…tot nu pot face nimic, tot la mana lor sunt.

sâmbătă, 16 martie 2013

Sa vorbim puţin de bani si bănci ! Adica camatarie legala ! -Partea a doua-



Deci, exista un mic grup de bancheri ce inteleg mecanismul banilor si al economiei si li s-a oferit posibilitatea de a tipari bani intr-un mod care ii protejeaza. Pe vremuri, aproape de 1929 au existat bancheri de elita ( bravo lor ca au avut mintea agera ) care si-au retras banii de la bursa. Dupa prabusire si-au folosit banii pt a cumpara actiuni ieftine si banci falimentare mici. Printre cei mai ageri la minte, s-au aflat si familiile Rothschild,Rockefeller si Morgan. Un scenariu similar a fost inscenat in colapsul financiar din 2008 (exact cum am scris „/2010/11/am-drepatate-sau-nu „) cu aceeasi bancheri beneficiari. In anii ce au dus la asa zisa CRIZA financiara au cuprins si bancile Bank of America, City Group si Chase controlate de fam Rothschild,Rockefeller si Morgan care se luptau sa comercializeze credite slabe care stiau ca se vor prabusii, intru-un final. Iar noi, Romanii am muscat sa facem credite cu buletinul si am crezut ca am apucat pe Dumnezeu de picior. Manuitorii de credite stiau ca e doar o problema de timp. Cand s-a vazut creditele nejustificate si credite false de schimb, am fost afectati cu totii. Oamenii si-au pierdut casele, slujbele(cei mai multi nintre noi), si afacerile. Intre timp, marile banci care declansasera problemele, sunt cele care au primit subventii. DE CE OARE? De ce s-au dat sa zicem trilioane de dolari  bancilor „falimentare”? pai ce a fost in 2008 a fost rezultatul orchestrarii unei scheme de frauda financiara, proiectata si executata de marii bancheri, pentru a consolida averea si puterea.  Va urma !

sâmbătă, 2 martie 2013

Sa vorbim puţin de bani si bănci ! Adica camatarie legala ! -Prima parte-



Caţi dintre noi ne punem întrebări despre lucruri foarte obişnuite ca atunci când mergem intr-o banca si cerem împrumut de ex: 50000 de euro(sa zicem pentru un apartament modest), ce se întâmpla defapt ? Pai soliciţi 50000 de euro si EI tastează in contul tău cele 50000 de euro. Doar asta fac ! Nu emit vreo moneda,nu tipăresc vreun ban,nu mişca vreun metal preţios pe undeva, ci numai tastează 50000 de euro in contul tău,la monitor. DAR, din acel moment tu începi sa plăteşti dobânda,pentru bani care n-au existat, nu exista si nu vor exista vreodată. Cine a avut nevoie de bani sa cumpere un apartament sau sa facă o investiţie de sute de mi de euro, poate sa spună ca niciodată nu a văzut acei bani, doar banca ia manipulat prin transferuri. (aici nu mă refer la cei care fac împrumut de 3000-5000 euro) Se spune, ca băncile au, de fapt,de 9 ori mai mulţi bani împrumutaţi decât in rezerva,in seifurile lor. Asta e posibil din cauza aşa numitului sistem al rezervei fracţionate. Sa luam un exemplu ; daca depozitezi 10000 euro la banca, banca pune deoparte 10% sau 1000 euro si apoi împrumuta restul banilor voştri. Mecanismul continua cu alta persoana care vine la banca si cere un împrumut (sa zicem pt. o maşina) de 9000 euro. In acest moment banca împrumuta cei 9000 euro,din depozitul vostru original. Nu mai sunt acolo banii, banca plăteşte apoi « persoana » care vinde maşina si ea depozitează banii la alta banca, ce face parte din sistemul aceleiaşi bănci centrale. Aceşti 9000 euro sunt trataţi ca un nou depozit si procesul continua. Banii sunt redepozitati si reimprumutati, pana cand depozitul iniţial de 10000 euro devine 100000 euro. Sistemul bancar a creat,pur si simplu,90000 euro împrumutându-va banii.

Trăind în Exces și Căutând Eternitatea: Nicolae Iorga și Semnificația Efemerului "În viața risipim ani, iar la moarte cerșim clipe." - Nicolae Iorga

     Într-o lume a vitezii și a preocupărilor efemere, cu toții ne pierdem adesea în agitația cotidiană, fără a ne opri să reflectăm asupra ...